Nakon predaje zahtjeva" />
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine pozvalo Javnopravna tijela na potvrdu glavnog projekta za odlagalište neopasnog i inertnog otpada - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

Nakon predaje zahtjeva za izdavanjem građevinske dozvole i provedenog pregleda Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine uputilo je poziv Javnopravnim tijelima da putem elektroničkog sustava eKonferencija dostave potvrde na glavni projekt za građenje građevine Etapa 2 - Faza 2.10 - odlagalište neopasnog otpada-kazeta 1, Faza 2.12 - odlagalište inertnog otpada a koje su sastavni dio građevine namijenjena gospodarenju otpadom, 1. skupine, Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske "Piškornica".


Postupak se temelji na odredbama članka 86. Zakona o gradnji, koje nalažu postupanje u skladu s pravilima definiranim zakonom,  a sve temeljem podnesenog zahtjeva  investitora PIŠKORNICA d.o.o. za izdavanjem građevinske dozvole (više o tome smo pisali ovdje), a što slijedi nakon ovog postupka.


 Glavni projekt uključuje izgradnju objekta za gospodarenje neopasnim i inertnim otpadom te pristupne ceste.


 Javnopravna tijela dužna su postupiti prema pozivu u roku od 30 dana. Ukoliko potvrda ne bude izdana u određenom roku, prema odredbama članka 86. stavka 5. Zakona o gradnji, smatrat će se da time daju potvrdu na glavni projekt te da je projekt izrađen u skladu s posebnim uvjetima.


 Elektronički sustav eKonferencija omogućava transparentan uvid u sve potrebne dokumente i olakšava proces potvrđivanja, čime se teži postići veća efikasnost u upravljanju projektima koji su Odlukom Vlade RH proglašeni strateškim projektom Republike Hrvatske.Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje