DAN PLANETA ZEMLJE - Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica

Novosti

 


22.travnja obilježava se Dan planeta Zemlje kada se brojnim manifestacijama i aktivnostima želi probuditi svijest o odgovornijem ponašanju prema svom okolišu i prirodi općenito.


Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je na Konferenciji UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja, no prvi je put sama ideja o obilježavanju tog Dana predstavljena već 1969. na konferenciji UNESCO-a. Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća skupština UN-a je 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planete Zemlje.


Mnoštvo je članaka napisano o tome što možemo svi zajedno učiniti za spas i oporavak našeg planeta od svega što mu je čovječanstvo priredilo nesmotrenim iskorištavanjem prirodnih resursa s izlikom napretka kroz industrijalizaciju, modernizaciju i još koju inovativnu senzaciju.


Sada je krajnje vrijeme da svoju inovativnost okrenemo u drugom smjeru kako bi za buduće naraštaje sačuvali  dom koji zovemo Zemlja, a sve po onoj dobro poznatoj


MISLI  GLOBALNO,  DJELUJ LOKALNO


 


Više o tome pročitajte  OVDJE  i  OVDJE


Izvori:   internetske stranice UNICEF Hrvatska i  EU   
Natrag

Pogledajte postrojenje

RCGO Piškornica 3D prikazbanner banner banner

Kliknite ovdje

Naša Misija

Očuvanje zemljišta i voda o kojima ovisi život. Kreiranjem rješenja koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš, štitimo prirodu oko nas.

slika
0

smanjenje količina otpada koji nastaje

0

iskorištavanje vrijednih svojstava otpada u materijalne i energetske svrhe

0

smanjenje odlaganja otpada

0

smanjenje negativnog utjecaja odloženog otpada na okoliš, klimu i ljudsko zdravljeČinjenica je da se količina otpada svakodnevno povećava, što i nije čudno, imajući u vidu užurbani ritam života, potrošačke navike i suvremeno pakiranje proizvoda. Upravo otpad koji proizvodimo u velikoj mjeri utječe na okoliš i kvalitetu našeg života, a najbolji način za ublažavanje učinka otpada na okoliš je prvenstveno sprečavanje njegovog nastajanja.
Nemoguće je potpuno spriječiti nastajanje otpada pa bi bilo idealno da se otpad koji se ne može izbjeći, ponovno uporabi koliko god je to moguće. Upravo zbog toga je posebno važno odvojeno skupljati otpad odmah u vlastitom domu u posebne spremnike koje možemo izraditi i sami.
RCGO Piškornica je kao dio odgovornog sustava gospodarenje otpadom, mjesto gdje će završiti onaj ostani dio otpada koji se više ni na koji način ne može ponovno uporabiti, ali će njegovom obradom u RCGO Piškornica nastati vrijedna sirovina.
Građanska je dužnost, ljudska odgovornost i obveza prema generacijama koje dolaze, da svojim postupcima nastojimo učiniti svoj grad/selo boljim i ugodnijim mjestom za život.
Djelujemo li svi zajedno za čišći okoliš, prema onoj poznatoj 'MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO', Zemlja će negdje biti zelenija, negdje plavija, a zasigurno zdravija za nas i generacije poslije nas.

Pogledajte naš video - RCGO Piškornica - sadašnje stanje i planovi

0

RCGO Piškornica

Za okoliš, bez okolišanja


Doznajte više

Česta pitanja

postavite našim stručnjacima pitanje i odgovoriti će Vam

Prethodno postavljena pitanja

Nema ubilježenih pitanja.

Pošaljite pitanje